TÜRK DOĞDUK, TÜRK ÖLECEĞİZ

By | 29. Januar 2016

Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğimiz Yönetim Kurulu,Batı Trakya Türklerinin Milli Direniş Günü olan “29 Ocak” günü dolayısıyla bir bildiri yayınladı.

Batı Trakya Türk Toplumu’nun baskılara,haksızlıklara ve ayrımcılıklara ‘’HAYIR‘’ dediği 29 Ocak 1988’in üzerinden 28 yıl geçtiğini, Batı Trakya Türk Azınlığı, 28 yıl önce bugünlerde maruz kaldığı antidemokratik baskı uygulamalarına karşı tepkisini haykırmış ve insan gibi bir yaşam özlemini tüm dünyaya duyurmuştur. Batı Trakya Türk’ü Milli Direniş Günümüz olan 29 Ocak 1988’de bu haksız uygulamalara ‘ARTIK DUR ’demiş ve sesini tüm dünyaya haykırmıştır.Bu bilinç ve şuurla Batı Trakya Türkleri, toprakları üzerinde yaşadıkları asimilasyona, vatandaşlık haklarının sınırlandırılmasına, azınlık haklarını alamamalarına, kimliksizleştirilmelerine karşı gösterdikleri iradenin 28. yıl dönümü olan, 29 Ocak 1988’de gerçekleştirilen MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜNÜ UNUTMUYOR  VE UNUTTURMUYORUZ.

Batı Trakya Türk Azınlığı’mız, Yunanistan’da, Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyanın diğer farklı köşelerinde yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri ile birlikte haklı mücadelesine tek bir ses ve yürek olarak devam edecektir.

Tüm Batı Trakya Türklerinin 29 Ocak Milli Direniş günü kutlu olsun.

Sevgi ve Saygılarımızla
Yönetim Kurulu

Share This: