Uluslar Festivali

By | 26. Mai 2014

Kelsterbach Belediyesi tarafından düzenlenen Fest der Nationen ( Uluslar festivali ) nin bu yılda proğramı 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda Kelsterbach Batı Trakya Türkleride katılmıştır.Bize ayrılan Stand’ta yöremize özgü yemekler tatlılar ve içeçekler sergilenmiştir.

Büyük ilgi ve alâka gören standımızda başta Kelsterbach Belediye Başkanı Sayın Manfred Ockel,Belediye Meclis üyeleri,Yabancılar Meclisi Başkanı ve Meclis üyeleri tarafından ziyaret edilen standımız kendilerine yöresel yemekler ve tatlılar ikram edilerek,BatıTrakya Türkleri hakkında bilgiler verilmiştir.Gece geç saatlere kadar süren etkinlikte değerli üyelerimizde ilgi göstererek bizlere destek vermiştir.Nationenfest

Derneğimizin Yönetim Kurulu Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan facianın Batı Trakya Türk Azınlığını ve Türk halkını derinden sarstığını maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin acılı ailelerine destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldığı,bağışların hafta sonu düzenlenicek olan mangal partisinde devam edeceğini,bağışlar  daha sonra  T.C. Başbakanlık tarafından Soma için açılan hesap numarasına Banka aracığıyla gönderilecektir, Soma için bağışlanan yardımlar derneğimizin sitesinde açıklanacaktır. Başkanımız ayretten bu Etkinlikte emeği geçen maddi ve manevi destek veren üyelerimize Teşekkür etti.

 

Sevgi ve Saygılarımızla
Yönetim Kurulu

 

Share This:

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert